Jättemånga kan aldrig tänka sig att det fungerar att klara sig utan att söta.
Nuförtiden existerar det valmöjligheter som ej ger en viktökning. SACKARIN är ett av otaliga exempel på sötningsmedel man kan nyttja med gott samvete.
Gott samvete alternativt inte, SACKARIN är numera inte det enda eller ens den bästa metoden till att söta med.
Såsom SÖTNINGSMEDEL upptäcktes sackarin allaredan på 1800-talet och har använts som som sötningsmedel sedan dess mest för kaffe och te. SACKARIN går via hela matsmätningsapparaten utan att tas upp så insulinnivån i kroppen förblir orubbad.
Det är också för den skull såsom sackarinet ofta brukas av sockersjuka. Sötningseffekten är hela 500 ggr jämfört med vanligt socker, men den lite kemiska metalliska aromen gillas inte av alla.
Ett annat bra alternativ är Sukralos såsom SÖTNINGSMEDEL såsom smakar gott och har bara ett fåtal kalorier.
Här erhåller man också cirka 500 gånger sötare effekt än vanligt socker och sukralosen går att hetta upp så man kan använda detta preparat i bakning. Sukralos är tillverkat av socker.vilket är orsaken till att det smakar socker. Ett preparat såsom är lite svagare i sötningsgrad är cyklamat.Detta är i själva verket ett samlingsnamn för salter men ämnet nyttjas till sötning och åstadkommer upp till 40 gånger sötare effekt än strösocker.
Ett helt annat SÖTNINGSMEDEL såsom är mycket känt är aspartam såsom är uppbyggt av 2 olika aminosyror, nämligen fenylalanin och asparaginsyran. Aspartamet kommer vid bruk att brytas ned till fenylalanin och det är vanligt förekommande i varor som rekommenderas såsom lämpliga för den som vill gå ner i vikt.
Nackdelen med Aspartam är att den smakar en del kemikalier.
Men det existerar oxå en del preparat såsom är totalt naturliga och som blivit mycket attraktiva
Man har varnat för överdrivet användande av speciellt de articifiella sötningsmedlen Aspartam och SACKARIN de senaste åren om de kan vara skadliga för hälsan.
Stevia som oxå kallas sötflockel gjorde åtskilliga glada när det släpptes fritt på marknaden.
Stevia säljs bland annat i form av sötströ såsom är såsom strösocker med den skillnaden att Stevia är så mycket nyttigare. Detta sötströ är cirka 18 gånger sötare än normalt standardströsocker.
Stevia har ett problem och det är att det har en lätt smak av lakrtits. Tillverkarna av Stevia försöker ibland att dölja denna smak genom att blanda i annat men oftast med ett dåligt resultat.
Ett naturligt sötningsmedel är Erytritol som du annars hittar i äpplen och päron. Ser ut och smakar såsom socker. Kommer på hedrande 2:a plats i smak efter Sukralos.
Det kan vara svårt eller omöjligt att hitta Sukralos eller Erytritol i de vanliga butikerna men från e-butikerna prisad.se och allt-fraktfritt.se kan du alltid beställa dem.
Det kan vara skönt att veta vad gäller de articifiella SÖTNINGSMEDEL att man ska stoppa i sig kopiösa mängder för att det ska vara farligt.
Om du inte gillar aromen av de naturliga sötningsmedlen kan du alltid prova att sockra med SACKARIN eller Sukralos. Välj utifrån din smak så att du erhåller aromen såsom trots allt är så central då man vill ersätta sockret med något lämpligare.